Raste interes Nijemaca, kao i potražnja za vilama nove generacije

Da je Hrvatska poželjna investicijska zemlja na svim poljima, pa tako i u području nekretnina, dobro je poznata informacija. Usporedimo li prilike na tržištu unatrag dvije godine, možemo jasno vidjeti porast potražnje, kao i ponude nekretnina. Broj kvalitetnih luksuznih objekata i investicijskih projekata povećao se za gotovo 20%.

Je li to dovoljno kako bismo udovoljili zahtjevima tržišta te kako se općenito kreću trendovi ovih dana, otkrio nam je Marko Pažanin, direktor i partner tvrtke Croatia Sotheby’s International Realty.

“Naši klijenti traže luksuzne nekretnine na vrhunskim lokacijama i neprestano nam pristižu upiti za njima. To su ponajprije objekti kao što je Opal Cove Resort u Primoštenu, koji spada u kategoriju nekretnina nove generacije. Takve nekretnine nude potpun doživljaj i dostupnost svih popratnih sadržaja unutar ‘resorta’ u kojem se vila nalazi te u kombinaciji s vrhunskim dizajnom pružaju svom vlasniku jednu zaokruženu priču. To je razina kvalitete koja je iznimno tražena i koja najviše privlači inozemne kupce” – navodi Pažanin.